ΕΒΕ Κοζάνης: Αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση Περιφερειακού και Δημοτικών Συμβουλίων

Δυτική Μακεδονία

19/10/2020, 5:14 μμ

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ αιτήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και αντίστοιχα των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Κοζάνης, Εορδαίας, Βοϊου, Σερβίων και Βελβεντού για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να υλοποιηθούν και τα προγράμματα που μπορούν να ενεργοποιηθούν για τη στήριξη της βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το αίτημα αυτό είναι μεταξύ των προτάσεων-παρεμβάσεων που αποφασίστηκαν κατά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας Επαγγελματο-βιοτεχνών, του Σωματείου Καφετεριών και Καφέ-Ζαχαροπλαστών και εστίασης  της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Η ένταξη της Π.Ε. Κοζάνης στο επίπεδο 4 «Αυξημένου Κινδύνου» στον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη covid-19 έφερε σε νέο αδιέξοδο των επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι των φορέων και σωματείων που συμμετείχαν στη σύσκεψη έκαναν ομόφωνα αποδεκτή τη συγκεκριμένη πρόταση που κατέθεσε ο επίτιμος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Γιώργος Σβώλης και σχετίζεται με τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού και Δημοτικών Συμβουλίων όπου και θα πρέπει όπως τονίστηκε να συζητηθεί το εν λόγω ζήτημα.

Στόχος η προώθηση και στήριξη των αιτημάτων όπως αυτά καταγράφηκαν στη σύσκεψη και ήδη έχουν αποσταλεί στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς.

 

Διαβάστε επίσης

Άρθρο-παρέμβαση της Βάιας Λαμπροπούλου: Ο νέος εργασιακός νόμος και η θέση των πολιτικών της Βουλής

Νέες συνθήκες διαμορφώνει το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Βουλής για θέματα μισθών, συμβάσεων,...

22/06/2021

Συνέντευξη του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά στο metalignitiki.gr για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς απαντάει στη Βάια Λαμπροπούλου σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα για την περιοχή...

22/06/2021

Startups: Στο μικροσκόπιο η Δυτική Μακεδονία

Την καθιέρωση τοπικών κινήτρων για την περαιτέρω αποκέντρωση του οικοσυστήματος και την τόνωση της επιχειρηματικότητα στην...

18/06/2021