ΔΣ του συλλόγου εστίασης Κοζάνης Ερμής: O Κασαπίδης μας εξαπάτησε για άλλη μια φορά

Δελτίο τύπου από το ΔΣ και τα μέλη του συλλόγου εστίασης Κοζάνης Ερμής ομόφωνα:

Με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι εξαπατηθήκαμε για άλλη μία φορά από τον Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη, ο οποίος στην προσπάθειά του να κατευνάσει την διαμαρτυρία μας με την αυτοκινητοπομπή προ ολίγων ημερών, δεσμεύτηκε ότι το πρόγραμμα Covid 19 θα ενισχυθεί με άλλα 60εκατ. ώστε να φτάσει στο σύνολό του τα 100εκατ. και να μην υπάρξουν αποκλεισμοί συναδέλφων με μοριοδότηση, όρος που ήταν αδιαπραγμάτευτος για εμάς.
Αυτή η δέσμευση του Περιφερειάρχη ειπώθηκε τις επόμενες μέρες και από δημοσιογράφους και από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου.

Προς απογοήτευση όλων μας, ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης διάλεξε να μοιράσει πολλά λεφτά σε λίγους και τίποτα στους πολλούς.
Δεν ζητάμε ελεημοσύνη πλέον. Απαιτούμε, άμεσα νέο πρόγραμμα που να δίνει 50% του τζίρου του 2019 , χωρίς αποκλεισμούς συναδέρφων με μοριοδοτηση , χωρίς διαμεσολάβηση τρίτων ( 300€ κοστίζει η αίτηση και ξέρουμε καλά ποιοι κάνουν τις αιτήσεις στην περιοχή μας…). 4.500 χιλιάδες αιτήσεις επί 300€ βγαίνει σύνολο 1.350.000€, και αυτά στους λίγους και εκλεκτούς τα μοιράζεται πάλι.
Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να σταθείτε δίπλα μας αλλά απ’ότι έχουμε καταλάβει σας ενδιαφέρει περισσότερο να είστε αρεστός στο κυβερνητικό επιτελείο και όχι στον κόσμο που σας έχει εκλέξει.
Έχετε μπερδέψει τον ρόλο σας κύριε Κασαπίδη. Δεν είστε βουλευτής της κυβέρνησης πλέον, είστε Περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας.
Σας ζητήσαμε αν δεν μπορέσετε να εξοικονομήσετε το μέγιστο ποσό που υποσχεθήκατε, δηλαδή τα 100 εκατομμύρια, από τα 40 εκατομμύρια που υπάρχουν είδη στο πρόγραμμα να χαμηλώσετε το μέγιστο ποσό στο ελάχιστο ώστε πάλι να μπορέσουν να το πάρουν όλοι. Αλλά εσείς επιλέξατε να δώσετε για άλλη μια φορά πολλά λεφτά στους λίγους και τίποτα απολύτως στους πολλούς.
Κ. Περιφερειάρχη, ο κορονοιός ήταν το πιο αξιοκρατικό πράγμα που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια. Μας χτύπησε όλους το ίδιο χωρίς εξαιρέσεις.
Εσείς όμως επιλέγετε να εξαιρείται ολόκληρους κλάδους και να ευνοείται πολύ περισσότερο άλλους.
Κ. Περιφερειάρχη,
Για όσο καιρό θα βρίσκεστε σε αυτή τη θέση στην οποία σας τοποθέτησαν οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, οφείλετε να σεβαστείτε την προσπάθειά μας και την αγωνία μας να επιβιώσουμε και να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ζωντανές και το προσωπικό μας να μην μείνει άνεργο. Την ίδια στιγμή που οι 7 στους 10 συνάδελφοι έχουν κομμένο ρεύμα, εσείς πανηγυρίζετε στα τοπικά μέσα ότι μοιράζετε απλόχερα χρήματα… Σε ποιους κ. Περιφερειάρχη;
Στην εστίαση πάντως ΟΧΙ.
Υπενθυμίζουμε ότι κλείσαμε πρώτοι και δεν γνωρίζουμε κάν πότε και με τι κριτήρια θα ξανά ανοίξουμε.
Μετά από 6 μήνες κλειστά, δεν μπορούμε και δεν αντέχουμε άλλες υποσχέσεις…
Υπομονή δεν υπάρχει πλέον.
Ή μαζί μας ή απέναντι
Συνεχίζεται…..

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Σε συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr) την Τετάρτη 10/3/2021  και ώρα 11:00 με θέματα:...

05/03/2021

Δήμος Γρεβενών: Έκκληση για αποφυγή στάθμευσης οχημάτων σε σημείο της Οδού 13ης Οκτωβρίου τη Δευτέρα 8 Μαρτίου λόγω εργασιών κλαδέματος

Ο Δήμος Γρεβενών απευθύνει έκκληση στους δημότες να αποφύγουν τη στάθμευση οχημάτων σε σημείο της Οδού...

05/03/2021