Δήμος Βοϊου: Υπογραφή Σύμβασης για την ανάπλαση του πάρκου στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου στον οικισμό της Δαμασκηνιάς

Δυτική Μακεδονία

20/10/2020, 3:10 μμ

Υπογράφηκε χθες, 19 Οκτωβρίου 2020, μεταξύ του Δημάρχου Βοΐου κ. Χρήστου Ζευκλή και του αναδόχου « Κουτσοτόλης Δ. – Σταυρόπουλος Α.», η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου ανάπλασης της περιοχής του Αγίου Γεωργίου στην Δαμασκηνιά.
Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την ανάπλαση- συντήρηση του πάρκου απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, στην είσοδο του οικισμού της Δαμασκηνιάς . Ο χώρος που πρόκειται να συντηρηθεί, αποτελεί σημείο υπαίθριας ψυχαγωγίας και ξεκούρασης και είναι συνολικού εμβαδού περίπου 470,00 m2.
Πιο αναλυτικά οι παρεμβάσεις μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την πλακόστρωση του χώρου, καθαίρεση των υφιστάμενων τοιχίων και των φθαρμένων τμημάτων των πλακοστρωμένων επιφανειών , καθαρισμός όψεων λιθοδομών (αμμοβολή) των περιμετρικά υφιστάμενων τοιχίων και αναβαθμών και εκ νέου αρμολόγησή τους, συντήρηση και αντικατάσταση του υφιστάμενου στεγάστρου (κιόσκι), τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, τοποθέτηση κρασπέδου, τοποθέτηση των ιστών φωτισμού και αυτονόμων ηλιακών φωτιστικών.
Η χρηματοδότησή της παραπάνω παρέμβασης θα πραγματοποιηθεί με πόρους του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2012-2016 (Ε.Α.Π. 2012-2016).
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης των οικισμών και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής που υλοποιείται από την Δημοτική Αρχή και θα αποτελέσει ένα ανανεωμένο σημείο συνάθροισης και αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Διαβάστε επίσης

Επίκαιρη ερώτηση της Π. Πέρκα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα: «Χρηματοδότηση μετάβασης στις λιγνιτικές περιοχές και κατανομή πόρων»

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα,...

13/07/2021

Κοζάνη: Τι έδειξαν τα rapid tests στην κεντρική πλατεία

Σε τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων (rapid tests) για την covid19 υποβλήθηκαν 47 πολίτες, τη Δευτέρα 12...

13/07/2021