Ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου «ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕ ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ V ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ»

Δυτική Μακεδονία

31/12/2020, 12:32 μμ

Με την υπ. αριθμ. 139780/30-12-2020 του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε η πρόταση του ΔΕ.ΤΗ.Π. για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεωντης Πράξης έργου «ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕ ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ V ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ»συνολικού προϋπολογισμού 23.504.989,00 (συμπ. Φ.Π.Α.).

Το έργο αφορά την κατασκευή του συστήματος αγωγών μεταφοράς για την σύνδεση της εγκατάστασης της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με την νέα υπό κατασκευή μονάδα Πτολεμαΐδα V της ΔΕΗ και περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού και την πλήρη εγκατάσταση δικτύου μεταφοράς θερμότητας, ενώ συμβάλλει και ενισχύει τα θετικά ενεργειακά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα καθώς και τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη του εγκατεστημένου συστήματος τηλεθέρμανσης που συνοψίζονται στα εξής :

Διατήρηση και εξασφάλιση βιωσιμότητας της τηλεθέρμανσης, ως κύριου συστήματος θέρμανσης των κατοίκων.
Αύξηση του δυναμικού ανάκτησης θερμικής ενέργειας προερχόμενης από συμπαραγωγή και της δυνατότηταςεπεκτάσεων των δικτύων τηλεθέρμανσης μέσω αύξησης συμπαραγόμενης θερμικής ισχύος από 100 MWth σε 140 MWth.
Αύξηση της δυνατότητας εναποθήκευσης θερμικής ενέργειας που προέρχεται από συμπαραγωγή.
Αύξηση του επιπέδου περιβαλλοντικής προστασίας, λόγω των επιδόσεων της συμπαραγωγής και του χαμηλού επιπέδου εκπομπών της νέας Μονάδας.
Διατήρηση του χαμηλού τιμολογίου θέρμανσης, που συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή και την ευημερία των κατοίκων.

Το συγκεκριμένο έργο υπήρξε απόλυτη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, που με επιχειρήματα, σωστή τεκμηρίωση και διεκδίκηση κατάφερε να επιτύχει το στόχο της ένταξής του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την χρηματοδότηση του.

Ο Δήμος Εορδαίας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες και τνα συγχαρεί δημοσίως τις υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, που με μεθοδική δουλειά κατάφεραν να ενταχθεί το έργο στο Π.Δ.Ε. σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Επίσης θερμές ευχαριστίες εκφράζονται προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη και στον Πρόεδρο-Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) Κωστή Μουσουρούλη, για την από πλευράς τους καθοριστική συμβολή στην συγκεκριμένη εξέλιξη.

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Περιφερειάρχης και Πρόεδρος ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας προειδοποιούν και κάνουν έκκληση για τήρηση των μέτρων (βίντεο) – Τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι

Μήνυμα – έκκληση για τήρηση των μέτρων έστειλε πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος...

26/02/2021

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το δια περιφοράς έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων – Νέα σύγκρουση Ελευθερίου με Κακαφίκα;

Μπορεί να διεξάγεται δια περιφοράς και πάλι  το επόμενο (αύριο Σάββατο) Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων, με ιδιαίτερο...

26/02/2021

Τα κρούσματα στη Δυτ. Μακεδονία 26/2 Κοζάνη 18, Γρεβενά 7, Καστοριά 3, Φλώρινα 1–1790 νέα κρούσματα στη χώρα

Κοζάνη 18 Γρεβενά 7 Καστοριά 3 Φλώρινα 1 Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που...

26/02/2021