Ένα ή και δύο… click πίσω για τα εμπορικά καταστήματα

Οικονομία

29/01/2021, 12:27 μμ

Αγωνία για τις σημερινές αποφάσεις μετά και τη χθεσινή εισήγηση για την Αττική

Ο χαρακτηρισμός της Αττικής ως «κόκκινης» περιφέρειας που εισηγούνται οι ειδικοί μετά τη χθεσινή συνεδρίαση τους, η μετάλλαξη του ιού, οι αναφερόμενες ως άσκοπες μετακινήσεις καταναλωτών και η πτώση της θερμοκρασίας αποτελούν ορισμένες από τις νέες μεταβλητές που μπαίνουν στα μαθηματικά μοντέλα των λοιμωξιολόγων και προσθέτουν ρίσκο στις αποφάσεις για τη λειτουργία του λιανεμπορίου.

Ορισμένα δεδομένα έχουν χτυπήσει «καμπανάκι» στους κύκλους των ειδικών για έλευση νέου κύματος πανδημίας, εγείροντας ανησυχίες στην αγορά για πιθανή επιστροφή σε καθεστώς αυστηρότερων μέτρων λειτουργίας των καταστημάτων, κάτι που μετά και τη χθεσινή εισήγηση φαντάζει βέβαιο.

Αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα τόσο για την αγορά όσο και για τα γυμνάσια και λύκεια, για τα οποία επανεξετάζεται το άνοιγμα που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα. Με την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην αγορά η μόνη βεβαιότητα είναι η …αβεβαιότητα. Ακούγεται δε από χείλη επιστημόνων ως πιθανή η επαναφορά του υβριδικού μοντέλου click away στην Αττική -υπό συνθήκες- και θέσπιση του μοντέλου αγορών με ραντεβού στην υπόλοιπη αγορά. Αν και οι επιχειρηματίες δηλώνουν σεβασμό στις εισηγήσεις των ειδικών, εκφράζουν δυσφορία για τη σύνδεση της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου με την αύξηση των κρουσμάτων, δεδομένου ότι αυτό το διάστημα λειτουργούν και τα σχολεία, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι τελικά δεν πρόσθεσε ιικό φορτίο η συνεύρεση και οι μετακινήσεις οικογενειών την περίοδο των Χριστουγέννων. Μάλιστα, τονίζουν ότι τα μέτρα προστασίας τηρήθηκαν στο ακέραιο.

διαβάστε περισσότερα εδώ

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Voucher 200 ευρώ: Και νέα καθυστέρηση στην επιδότηση για μαθητές και φοιτητές

Το voucher των 200 ευρώ δίνεται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο που φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην...

28/02/2021

Επίδομα 534 ευρώ: Πώς θα γίνονται οι δηλώσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Ποιο χρονικό διάστημα δόθηκε για την προαναγγελία των αναστολών Μαρτίου Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου ξεκίνησε η...

27/02/2021

Τέλη Κυκλοφορίας 2021: Διπλασιάζονται από σήμερα – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ

Έληξε χθες η διορία για εμπρόθεσμες πληρωμές – Εκπρόθεσμοι όσοι πίστεψαν ότι έχουν περιθώριο χρόνου μέχρι...

27/02/2021