Έναρξη του Προγράμματος Εκπαίδευσης Υποψηφίων Θετών Γονέων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Δυτική Μακεδονία

18/01/2021, 10:15 πμ

Ξεκινάει άμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς (έναρξη 22 Ιανουαρίου – λήξη 23 Φεβρουαρίου) το 1οΠρόγραμμα Εκπαίδευσης Υποψηφίων Θετών Γονέων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που απευθύνεται σε όλα τα σχήματα υποψήφιων αναδόχων και θετών γονέων που έχουν υποβάλλει αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.anynet.gr και έχουνκριθεί κατάλληλοι από το φορέα εποπτείας.

Η επιτυχής παρακολούθησή του, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την εγγραφή των ενδιαφερομένων υποψήφιων θετών και ανάδοχων γονέων στο Εθνικό Μητρώο Υποψήφιων Αναδόχων ή Θετών Γονέων στο πλαίσιο του νέου Νόμου 4538/2018 «Μέτρα για την προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας και άλλες διατάξεις», που αναμένεται να αλλάξει ριζικά τα δεδομένα της αναδοχής και της υιοθεσίας στην Ελλάδα . Η εκπαίδευση  παρέχεται δωρεάν και θα γίνει διαδικτυακά προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού .

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, η υπεύθυνηΚοινωνική Λειτουργός Ρεσίνη Σοφία, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με Κοινωνικούς Λειτουργούς από άλλες Περιφερειακές Ενότητες, θα βοηθήσουν τους μελλοντικούς ανάδοχους ή θετούς γονείς να ανταποκριθούν στο νέο ρόλο που επιθυμούν να αναλάβουν, στις προκλήσεις της ανατροφής παιδιών και εφήβων στη σύγχρονη εποχή.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται μέσω τηςηλεκτρονικής σελίδας www.anynet.gr  καθώς και απότην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας –Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΠΕ Καστοριάς, αρμόδια Ρεσίνη Σοφία, τηλ 2467350284.

Μοιράσου το:

Διαβάστε επίσης

Ο Θέμης Μουμουλίδης για τα όσα συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο και τις πολιτικές τους προεκτάσεις

Μην επιτρέψουμε να επιβάλουν τον μεσαίωνα που ονειρεύονται. Άρχισαν ήδη να « αντεπιτίθενται» (οι νεκρές ιγκουάνες...

25/02/2021

Ο Περιφερειάρχης Κασαπίδης και η αμεσότητα με τους πολίτες

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η χθεσινή ανοιχτή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών...

25/02/2021